Wuhuu!😄 Så åbner jeg igen – efter et halvt års pause på webshoppen er Little Green World atter åben for levering af planter.

Tillandsiaer kan sendes igen🌺

Til at starte med gælder det levering af tillandsiaer, som både kan sendes til pakkeshop (40 kr for fast fragt) eller direkte hjem.


For dem der har fulgt med på bloggen kan jeg fortælle at jeg stadig arbejder på at kunne blive plantepasudsteder, så jeg også kan sende andre slags planter. Tillandsiaer er én af de typer planter der endnu ikke er krav til mht. plantepas. Derfor er det dem der i første er åbnet op for.

De nye regler til plantepas og hvorfor der var lukket

Landskabsstyrelsen udstedte sidste år 14. december nogle nye regler omkring plantepas og registrering, der bl.a. gjaldt plantewebshops. I den tid siden da har jeg været undervejs med at gennemgå e-dokumentationen som kræves for at håndtere plantepas og derfor valgte jeg at lukke shoppen midlertidigt. I bund og grund handler de nye regler om at samarbejde på tværs af lande for at sikre plantesundhed. Det hele er stadig forholdsvist nyt, så der kommer muligvis nye ændringer omkring reglerne. Det er ikke noget du som forbruger skal holde øje med, men for plantesælgere som mig betyder det at der vil komme endnu mere fokus på sundhed og kontrol, så det er jo en god ting. Er du nysgerrig på det område kan du læse mere om den nye plantesundhedslovgivning på Landskabsstyrelsens hjemmeside.