Jeg har været på udkig efter nogle mere eksotiske planter og tænkte at en planteskole måtte være det rigtige sted at kigge. Jeg googlede på nettet og fandt Plantorama som virker rimelig stor og med flere centre rundt om i landet. Ganske belejligt har de et center i Vallensbæk, ca. 12 minutters kørsel fra mit hjem. Så jeg tog derover en søndag med kæresten. Og rigtig nok har de et ganske stort sortiment, men altså mange udendørs planter. De har også en del indendørsplanter, men mest den store størrelse som palmer og kaktusser og få bonsais.

Lidt om Plantoramas bonsai planter

Jeg bider altid mærke i bonsai planterne fordi det er en anden passion jeg har, så det skuffede mig lidt at se de kun havde en enkel bonsai sort, Ginseng, i tre størrelser. Jeg har dog ikke nogen Ginseng bonsai, så jeg var lige ved at købe en lille til 80 kroner, men det var lidt for dyrt syntes jeg. Og så syntes jeg heller ikke de var så pæne. Jeg kan ikke lide det når man tydeligt kan se, at bonsaien er blevet beskåret, hvilket Ginseng bonsaien ofte bliver, ved ikke hvorfor. Det er jo ikke pænt. Plantoramas bonsai var ingen undtagelse. Der var tydeligt stumpede afskæringer på de store bonsai og mindre tydelige på de små. Men de var stadig til stede. Jeg endte med ikke at vælge nogen af dem. De fås mange steder, så mon ikke jeg kan finde en der lever op til mine forventninger en dag.

Skuffet over udvalget af mini planter

Tilbage til emnet omkring planter til terrarier. Der var jeg igen skuffet, for Plantorama har ikke super mange mini planter, der er nemme at plante ud i et terrarie. Lige ved slutningen af sektionen for indendørsplanter var der et bord med mini planter. De sælger tre for 40 kroner. Jeg købte lidt så turen ikke var helt forgæves, men jeg må indrømme at jeg tøvede lidt. Det jeg godt kunne lide var, at de havde mini bregner. De er svære at finde i normale plantebutikker i lille størrelse. Jeg købte to Efeu planter, selvom de er nemme at finde. De har ofte Efeu i Rema1000 og andre supermarkeder. De havde også mini Elefantøre med små fiskeformede blade. Dem har jeg ellers kun set i stor størrelse, så jeg nuppede to. Jeg savnede sukkulenter, de blomsterformede især! De er virkelig gode at have i mini terrarier. Jeg køber næsten ikke de “træ”-formede sukkulenter mere, fordi jeg har fundet ud af, at jeg bare kan knipse nogle spidser af mine store sukkulenter derhjemme og så slår de rod, når de puttes ned i jorden.

Mini Elefantøre med omkring fire til seks blade

Mini bregne. Jeg købte fire styk, fordi de er svære at finde i lille størrelse i almindelige plantebutikker.

Tre sorter af kødædende planter

De havde tre sorter af kødædende planter; den klassiske Venus Fluefanger, Kandebærer og Fluetrompet. De var igen lidt dyre, men jeg havde allerede bestemt mig for at købe en Fluetrompet inden jeg tog derhen, så den var svær at slippe, da jeg endelig havde den inden for rækkevidde. Min plan for den er at lave et eksotisk terrarie i en høj glaskrukke, så den kan vokse i højden. Jeg har set nogle helt vildt fine høje terrarier på nettet med lige netop den sort af kødædende planter, og så tænker jeg at det fugtige klima der opstår indeni en høj glaskrukke må være perfekt til kødædende planter. Jeg er super spændt på at komme i gang med at lave mit eksotiske terrarie, og resultatet vil selvfølgelig blive postet på bloggen 😉

Fluetrompet til firs kroner. Lidt pricy, men jeg kunne ikke lade være. Den er jo fin.

En kasse fyldt med grønne planter

Jeg kom hjem med en hel kasse fyldt med planter og lidt mos. Mossen var dyr, kostede 30 kr, koster normalt 20 kr. i almindelige plantebutikker. Til gengæld fik jeg en trækasse med. Jeg købte også en anden plante, der ligner lidt stentaks (helt til venstre som stikker op). Jeg ved ikke hvad den hedder. Når det gælder transporten af planter, er Plantorama rigtig gode. Du får gratis kasse og potteholder i plast, så planterne ikke vælter rundt, og du får gratis spande til at transportere blomster.

Tre ud af ti point i forhold til sortimentet af terrarieegnede planter

Overordnet set synes jeg der er meget grønt. De tager det der med “grønne” planter ganske bogstaveligt. Jeg savnede lidt nogle planter med noget farve i bladene. Det giver mere spil til et terrarium. Hvis jeg skulle vurdere Plantoramas sortiment i forhold til terrarieplanter ville jeg kun give tre ud af ti point. Du kan finde flere plantesorter hos en lokal plantebutik.