Pasning af tillandsia airplants

Vanding ved nedsænkning i vand
Sænk tillandsiaer ned i en beholder med lunkent vand. Lad dem trække i ca. 20 minutter og tag dem derefter op. Lad dem tørre HELT inden du lægger dem tilbage. Det er særlig vigtigt hvis tillandsiaerne er placeret i en lukket beholder, hvor det er sværere at komme af med vand. Metoden gentages ca. 1 gang per måned eller hvis tillandsiaerne ser kedelige ud. Der er dog større sandsynlighed for overvanding, hvor de kan rådne.

Spray tillandsia airplants
Spray tillandsiaer regelmæssigtm gerne med luftplante gødning eller orkidégødning kort efter nedsænkning hvor tillandsiaen stadig er fugtig. Ved varme dage eller opvarmede rum skal de sprayes ca. en til to gange ugentligt. Ved kolde dage skal de sprayes ca. en gang om ugen eller hver anden uge.

Forlæng tillandsiaernes levetid
Fjern blomster forsigtigt eller unger til tillandsia luftplanterne, da de dræner planten og forkorter levetiden. Når en tillandsia har blomstret eller fået små sideskud bliver den kedelig at se på. Derfor er det bedst at fjerne dem hvis man vil forlænge levetiden. Det kan dog også være en fornøjelse at se tillandsiaerne udvikle sig, men vær opmærksom på hvad det koster at bevidne dette.

Placering af tillandsiaer
Det er bedst at placere tillandsia luftplanter lyst og med høj luftcirkulation. Helst ikke direkte sol. Selv om det kan være meget sødt at se tillandsiaerne i små glaskrukker har de bedst af at komme ud til noget frisk luft.

Læs mere om pasning af tillandsia caput medusae