Min første serie af planter i glas

Jeg har længe gået og set mig lun på de der fine Pinterest billeder af planter i glas aka terrarier. Jeg skriver “planter i glas” fordi når du søger terrarium på dansk får du altså noget liiiidt andet frem, sådan noget med store akvarier, kokossmuld og lodne firbenede eller endnu værre ottebenede kryb frem.
Ottebenet kryb i “klassisk” terrarium. Billede af Svante Adermark
Yep, terrarium på dansk er ikke så fint. Terrarium på .com sider meeeeget fint. Nåh, men efter længe overvejelser og udskydelser har jeg altså endelig taget meget sammen til at lave dem. Det tog bare lidt tid, fordi der er nogle forberedelser, såsom indkøb af glas, jord, planter, sten / drænbundlag og andre pyntegenstande. I stedet for at undersøge det helt til bunds har jeg bare kastet mig ud i det og så må jeg tage tingene som de kommer ellers kommer jeg jo aldrig i gang. Eller sådan er det i hvert fald for mig 🙂 Her er resultatet:   Du kan se flere billeder i mit album på Facebook 1. Serie  

5 Replies to “Min første serie af planter i glas”

  1. Hi Valentina! You can find some of the glasses in my webshop and in different Danish shops, e.g. Søstrene Grene, Flying Tiger of Copenhagen, IKEA (Swedish), and sometimes on sale in Bilka and Føtex or even Netto. I have bought a lot of glasses cheap on flea markets as well.
   The glasses cost around 5-30 DKK (1$-5$). on flea markets. If you want speciel terrariums, like hanging glasses or geometrical shapes, they become more expensive > 50 DKK (> 10$).

   Best regards
   Thuy

 1. Hej 🙂
  Superfin blog 🙂
  Jeg har selv netop kastet mig ud i at lave mit første pæanteterrarium. Jeg er dog meget i tvivl om, hvorvidt det skal være et åbent eller lukket glas? Eller om det er ligemeget? Og må det evt være helt lufttæt? Jeg har brugt et glas som et af dem der er på billedet, der egentlig er beregnet til opbevaring af mas og derfor lukker helt tæt, og nu er jeg blevet i tvivl om det dræber planterne at der slet ikke kommer luft ind eller om det blot er en del af “økosystemet”. Er det noget, du ved noget om? 🙂

  Mvh Clara

 2. Hej Clara

  Som udgangspunkt kan de fleste planter bedst lide at få en masse gennemstrømmende luft. Ved store drivhusanlæg med planter i er der rigtig mange som har mulighed for at åbne vinduerne, så der kommer træk eller der er specielle blæsere installeret for at give luftcirkulation.
  Det samme behov er der også i lille format ved de små terrarier, som er en slags mini økosystem. På instagram og nogle gange når jeg selv tager billeder lægger jeg låg på mine terrarier eller hvis jeg har gæster, men det er kun af dekorative årsager og ikke noget de skal udsættes for så længe af gangen.

  Mit råd er helt sikkert at have terrariet åbent. Når det er sagt, så er der nogle planter der har nemmere ved en lille åbning, hvor andre planter har brug for en større åbning og mere luftcirkulation. Eksempelvis er luftplanter eller tillandsiaer meget luftkrævende og klarer sig ikke ligeså godt i de halvlukkede terrarier som forskellige sukkulenter gør. Har du luftplanter skal de tages ud engang imellem, især ved vanding, da vandet har svært ved at fordampe ordentligt uden luftcirkulation og så får man hurtigt problemer med råd.

  Jeg håber det besvarede spørgsmålet. Held og lykke med terrarieprojektet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *