Jeg har været i Plantorama Vallensbæk igen, og denne gang var det en hel anden, positiv overraskelse! Jeg gik også efter nogle lidt andre planter end sidst, så det kan være det er derfor. Selvom jeg ikke har en have brugte jeg en del tid i deres udendørs plantesektion, for der var simpelthen så mange fine planter og blomster, så jeg gik bare og mediterede. Det kan helt sikkert anbefales som afstresningsmiddel, at gå rundt i Plantorama og bare nyde den dejlige atmosefære der er☘🙂

Plantoramas udendørs plantesektion

Jeg faldt især over deres japanske løn. De er nok min favorit udendørs plante. De havde to store styks til nogle tusinder kroner, og jeg fik kæresten til at gå med til, at når vi en dag får en have, så SKAL jeg have sådan en. De havde også nogle virkelig bedårende nåletræer, hvor jeg forelskede mig i en dværg fyr og en smuk pinus sylvestris🌲😍

Det bliver farligt, når jeg en dag får plads. Jeg kan se for mig, at naboerne vil tænke jeg er “hende den mærkelige med en urskov i haven”😂

Dværg fyr cirka 160 cm høj.

Pinus Sylvestris Watereri cirka 130 cm høj. Er den ikke bare smuk?!

Blomster og en kendt krydderurt i nye afskygninger

Jeg fandt en masse blomster, køber dem normalt ikke, da jeg mere er til grønne planter, men jeg blev da lidt fristet.

Fra venstre mod højre og nedaf; fjerdusk (celusia deep purple), kængurufod (anigozanthos hybrid), ved ikke hvad den næste blomst er, den stod til venstre for kængurufoden og skiltet stod ovenover den, så jeg troede i første omgang at det var den som hed kængurufod, indisk palme, kalla (den var i mange forskellige farver og til en 50’er i stueplantesektionen), staude salvie, kinesisk frynseblomst, fligetbladet-hyld, atilbe younique cerise.

Ligesom mange andre plantebutikker, havde Plantoroma også en krydderurtesamling. Jeg stødte alligevel på nogle som jeg ikke havde set før; mini basilikum eller basilikum piccoline som den så fint hed og en rød basilikum. Waow! Selvfølgelig smagte jeg på dem😅  Piccoline smagte faktisk ret kraftigt af basilikum mens den røde ikke smagte af noget.

Basilikum piccoline til venstre og rød basilikum til højre.

Luftrensende planter

Jeg var ikke helt uden mål, havde nemlig udset mig nogle planter, som efter sigende skulle være ekstra luftrensende i forhold til giftstoffer. Om det helt passer ved jeg ikke. Der står mange ting på nettet, men jeg er altid åben overfor at eksperimentere, så jeg havde lavet en liste på forhånd over nogle planter jeg ville prøve af. På min liste havde jeg som første prioritet skrevet sommerfugle palme, guldranke og svigermors tunge også kaldet bajonet plante. De havde palmen og bajonet planten, men de var meget dyre. En lille bajonet plante kostede 100 kroner mens den mindste palme jeg kunne finde kostede 600 kroner, så dem droppede jeg hurtigt og gik videre til mine andre planter på listen.

Jeg fandt en ulvefodsbregne og fiskebensplante, som både min kæreste og jeg synes var meget dekorative og de stod på min liste.

Fiskebensplante i forskellige afskygninger. Vi valgte den midterste med mørkegrøn basisfarve og lyserøde fiskebens aftegninger.

Ulvefodsbregne med algeagtige blade i lysegrøn, mint farve.

Jeg kom hjem med mange planter

Jeg købte for 754 kroner planter, så helt billigt var det ikke. Jeg prøvede også at holde mig til de planter, som jeg ikke har set i de lokale supermarkeder eller Bilka og Føtex, for der er planterne væsentligt billigere, bl.a. er de populære monstera planter og philodendron meget billigere i Bilka, hvor jeg købte en af hver for en måneds tid siden til lidt over 100 kroner. I Plantorama var de dyrere.

Sidste gang jeg var i Plantorama klagede jeg over deres udvalg af bonsai. Det er ikke blevet bedre. Og helt ærligt, jeres plastik bonsai kan I altså godt pakke væk!😐 De har stadig kun ginseng og ficus bonsai, men denne gang fandt jeg en ginseng, der levede op til mine forventninger om ikke at have så tydelige afskæringer. De havde ginseng i tre størrelser. Man skulle tro de mindste ikke var afskåret, men det var de. Mellemstørrelsen var faktisk den bedste, hvor de fleste af dem var ret pæne. Jeg fandt en som man nærmest ikke kunne se nogle snit i overhovedet, der til gengæld ikke havde så mange blade. Med lidt kærlighed tænker jeg, at der nok skal komme mange blade på i fremtiden.

Plastik bonsai, mener I virkelig det?

Deres husløg var billige syntes jeg. De havde tre for 40 kroner, så jeg købt tre forskellige. På den ene var løgene mørkerøde, på den anden var de lysegrønne med mørkerøde spidser, og på den sidste var løgene lyserøde med lidt lysegrøn midte. Jeg købte også lidt forskellige mini planter, hovedsagligt sukkulenter.

Blomsterløg i lysegrøn med mørkerøde spidser

Jeg købte endnu en venus fluefanger og krydser fingre for at den lever lidt længere denne gang

Endnu engang har jeg kastet mig ud i en kødædende planter. Jeg var virkelig dårlig til at passe dem sidste gang, hvor jeg købte to styk. De døde efter få uger, så nu har jeg kun købt en til at øve mig på. Kæresten fik lov til at vælge, og han foretrak venus fluefangeren, så den prøver jeg lige igen, og krydser fingre.

Dagens fund

Sidst men ikke mindst kom jeg hjem med hele tyve styk luftplanter eller iltplanter, tillandsia. Jeg har ellers aldrig set dem i Danmark før, og forventede slet ikke at finde dem her. De havde så heller ikke den lyserøde art, som jeg lige for et par dage siden havde bestilt hjem fra England, så jeg pralede lidt overfor medarbejderne i Plantorama. De virkede pænt meget ligeglade😂

Jeg er mega begejstret for disse planter for tiden og har set alverdens Youtube klip omkring pasning af dem og hvordan man kan designe og indrette sin bolig med dem. De kan være super dekorative i terrarier eller på døde træstykker. Jeg fik også nogle træstykker med fra Plantorama og kunne nærmest ikke være mere lykkelig

Mine favorit grønne luftplante “Tillandsia Bulbosa Guatemala” med de kraftige, mørkegrønne, snoede blade

Terrarier er ved at være IN!

En ting jeg bemærkede i forhold til sidst jeg var i Plantorama (februar i år) er at Plantorama er begyndt at få terrarier, bl.a. med de omtalte luftplanter indeni. Og hvor er det fedt at se! Jeg er altså ikke den enseste der har fået øjnene op for denne fine måde at anrette sine planter på, og så er de tilmed nemme at passe. Jeg kunne rigtig godt lide deres terrarier med luftplanter. Med hensyn til deres andre terrarier synes jeg der er lidt vej endnu, men det er en god start!

Små terrarier med sukkulenter

Ophængt terrarie med luftplanter

Ophængt terrarie. Jeg har først studeret det her billede efter jeg kom hjem, og WOW tænkte jeg bare, da jeg så den hvidplettede sukkulent i venstre side af terrariet. Hvorfor i alverden købte jeg ikke den😍😦

Terrarie med forskellige planter og blomster